صفحتنا علي فيسبوك

اجزاء العجل و انواع اللحوم و استخداماتها و مميزاتها

0


بنسمع اسماء كتير لاجزاء العجل عند الجزار و ده بيحيرنا غالبا نختار ايهم ؟؟ ولماذا ؟؟


اجزاء العجل و استخداماتها

انواع العجول حسب السن

البتلو : دى لحوم العجول صغيرة السن ، وغالبا بتبقى سن العجول من شهر الى خمسة شهور ، و تمتاز بأنها لحوم قليلة الدهون و سريعة النضج .

الكندوز : دى لحوم العجول اكبر سنا ، وغالبا بتبقى سن العجول عام واحد ، و تمتاز لحومها باللون الاحمر الزاهي .

اجزاء العجل و انواع اللحوم و استخداماتها و مميزاتها

رأس العجل : بيبقى فيها المخ و اللسان و الجوهرة و لحمة الرأس .

الرقبة (الدوش) : قطعة عريضة بها عظام الفقرات ، هى لحم خشن تحتاج تسوية كتير وتستخدم فى الطبيخ المسبك و لها طعم لذيذ أو تستخدم فى الكفتة .

لحم الضهر ( لحم السن ) : لحم طري جدا ، و تستخدم فى السلق و مع الخضار .

عرق الفلتو : الافضل ، قطعة طرية من اللحم ، تستخدم فى السلق والشوي ، لا يفضل استخدامها فى الاسكالوب لأن انسجتها ضعيفة و بتتفكك مع الدق .

الروزبيف : قطعة طرية من اللحم ، لكنها انشف قليلا من عرق الفلتو ، و هى الافضل لعمل الاسكالوب لأنه يمكن الدق عليها و فردها .

التربيانكو : هو الافضل لاستخدامه فى اللحم البارد .

وش الفخذه : لحم طري يفضل استخدامه لعمل اللحم الاستيك ، وعمل كباب الحلة .

الموزة : طبعا غنية عن التعريف ، لاصحاب المزاج العالي ، كل عجل به عدد 4 موزة ، هى لحم طري قليل الدهن نسبيا ، يستخدم فى السلق ثم الشوي الخفيف فى الفرن او على الفحم .

لحم الكتف : هى قطعية اعلى ظهر العجل ، ذات طعم مميز ، تستخدم لعمل الكباب البتلو و كباب الحلة وايضا للطبيخ مع الخضار .

الاضلاع (الريش) : طبعا مش محتاجة تعريف ، تستخدم فى الشوي على الفحم أو بالفرن .

بيت الكلاوي : هى المنطقة اعلى منتصف العجل ، تستخدم لحمها فى الفيليه و مع الطبيخ بالخضار ، وهى سهلة النضج نسبيا .

الفخذة : هى المنطقة اعلى الساق فى العجل ، وتستخدم وش الفخذة فى عمل البوفتيك ، ويستخدم ظهر الفخذة للشاورما و الاسكالوب .

الكوارع : هى عبارة عن الغضاريف الموجودة فى ساق العجل ، و هى من اشهر الاكلات المصرية الشعبية ، تقدم مسلوقة فى الشوربة أو فى طاجن .

العكاوي : هو ذيل العجل ، و هى عبارة عن عظام بها قطع صغيرة من اللحم الطري ، وتستخدم فى احد اشهى الاطباق الشعبية و هو طاجن العكاوي .


ازاى افرق بين لحم العجول صغيرة السن وكبيرة السن

طبعا معروف ان لحوم العجول صغيرة السن يكون طري و ذو طعم الذ ، وسنذكر كيف تفرق بينهم بسهولة:
- لحوم العجول صغيرة السن الدهن متوزع بانتظام و بنسب بسيطة .
- لحوم العجول كبيرة السن داكن مائل للون الطوبي الغامق .
- لحوم العجول صغيرة السن لونه احمر وردي .
- لحوم العجول كبيرة السن ذو الياف خشنة .


لمتابعة احدث المواضيع الممتعة
صفحتنا على الفيس بوك

لا يوجد تعليقات

أضف تعليق